Gode råd når baby skal sove igennem

Kategori: Babypleje og sundhed Publiceret: Tirsdag, 19. August 2014 Skrevet af MorogBaby

Det kan være svært for baby at lære at sove igennem uden at skulle op om natten. Det kan også være svært for forældrene – måske mest for mor, som kan blive bekymret for om baby nu har det godt.

Dit barn er faktisk klar til at sove igennem allerede når det er 3-4 måneder gammelt. Alligevel kan denne nye rytme være en udfordring. Her er nogle råd til mor og far, så det hele kommer til at gå lidt lettere.

Du har sikkert en babyalarm til at stå ved siden at sengen, så du kan høre hver gang baby laver en lyd. Når hun græder, så løber du ind til hende for at trøste hende med det samme. Det er naturligt nok, men prøv i stedet at skue helt ned for babyalarmen. Når baby klynker så vent et par minutter, før du løber ind for at trøste hende. Træn dig selv til hele tiden at vente lidt længere med at gå ind på hendes værelse. På denne måde lærer baby også at finde ro på egen hånd, og det er vigtigt for jer alle sammen.

Bestil hagesmæk til baby

Et barn på 6-7 kilo behøver ikke at spise om natten. Hvis barnet alligevel vågner og brokker sig over, at der ikke er mad, kunne noget tyde på at I er lidt for gavmilde med mælken. Væn barnet til at det ikke skal spise om natten, lige så snart det er klar til det. Det giver en roligere og bedre nat for jer alle.

Det er en naturlig ting for mor og far at rokke og gynge baby blidt frem og tilbage for at få hende til at falde til ro. Alligevel er det vigtigt at baby ikke sover helt for hun bliver lagt til at sove i sin vugge. Hvis I vugger hende i søvn hver eneste gang, så vil hun med tiden blive afhængig af det, og det kan blive anstrengende for jer i længden og den lille lærer ikke at finde ro selv.
Det er aldrig en god ide at lade baby falde i søvn med en flaske i munden. Hvis der ligger lidt mælk i munden på baby kan det medfører misfarvninger, og mælken kan blive sur. Desuden kan det føre til øreinfektioner. 

Sørg for ikke at tænde lyset om natten, hvis I skal ind til baby. Hæng desuden mørklægningsgardiner op i værelset, så baby hurtigst muligt lærer at kende forskel på dag og nat. Når det er mørkt danner hjernen nogle stoffer, som gør os trætte så vi falder hurtigere i søvn, og det kan hjælpe med at finde dag/nat rytmen hurtigere. Sov godt!