Hvorfor gylper baby?

Kategori: Babyudvikling
Publiceret: Søndag, 31. August 2014
Skrevet af MorogBaby
De fleste babyer gylper i forbindelse med et måltid, uanset om de bliver ammet eller får flaske. Når baby spiser, så vil han sluge luft samtidig med maden. Luften skal op igen, og med luften vil noget af mælken følge med – enten gennem munden eller ud gennem næsen. Det gælder også for nogle babyer, at de er meget glade for mad og for at spise, og derfor kan de komme til at overspise. Den overskydende mælk skal også ud igen. Desuden er babyers fordøjelsessystem endnu ikke helt færdigudviklet, og musklerne for enden af spiserøret, som afgør hvilken vej maden skal, skal lige vænne sig til mælken.

Læs mere: Hvorfor gylper baby?

Om babys syn

Kategori: Babyudvikling
Publiceret: Fredag, 27. Juni 2014
Skrevet af MorogBaby
Nyfødte har generelt dårligt syn og ringe evne til at fokusere på noget, der befinder sig mere end 25-30 cm væk. Synet er uklart og mudret i starten, men det udvikler sig hurtigt. Mængden af farvesyn er ikke kendt med sikkerhed, men spædbørn kan sandsynligvis ikke opfatte små farveforskelle, før de er 2-3 måneder gamle. Desuden er babys egen øjenfarve endnu ikke permanent og kan ændre sig.

Læs mere: Om babys syn

Babys første tænder

Kategori: Babyudvikling
Publiceret: Torsdag, 26. Juni 2014
Skrevet af MorogBaby
Babyer får deres tænder i en temmelig forudsigelig rækkefølge men på vidt forskellige alderstrin. Din babys første tand vil næsten helt sikkert være en af ​en af dem forrest i undermunden, men vil kun sandsynligvis være kommet frem kort før han er fyldt et halvt år. Det har ingen betydning for din babys tænder eller sundhed, om hans tænder kommer tidligere eller senere end gennemsnittet.

Læs mere: Babys første tænder

Tænder og gummer på babyer

Kategori: Babyudvikling
Publiceret: Torsdag, 26. Juni 2014
Skrevet af MorogBaby
De første forreste tænder er beregnet til at bide med og er ikke til at tygge med. Babyer begynder at tygge med deres tandkød og gummer længe før, de får tænder bag i munden, der kan hjælp dem. Man må ikke tro, at et barn med blot en enkelt fortand ikke kan tygge. Han vil begynde at lære sig selv at tygge, så snart han kan få sine hænder og sit legetøj ind i munden. Sørg for at give din baby små udfordrende stykker mad, inden de første tænder bryder frem. Det kan være skrællede stykker af æbler eller let kogt gulerod.

Læs mere: Tænder og gummer på babyer